Pigen uden hud

PIGEN UDEN HUD / Niviarsiaq ameqanngitsoq

PIGEN UDEN HUD er so far solgt til udgivelse i: Norge (Norsk Gyldendal), Tyskland (Fischer Verlage), Holland (Ambo|Anthos), Sverige (Albert Bonniers), Italien (Einaudi), Spanien (Planeta de libros), Frankrig (Actes Sud), Tjekkiet (Dobrovsky), Finland (Like), Island (Bjartur), Polen (Burda Media), Slovakiet (Ikar), Litauen (Baltos Lankos), Portugal (Planetas), Estland (Varrak) og Australien/New Zealand (Text Publishing – World English Rights).

Krimi/Thriller

Matthew Cave er en dansk journalist sidst i 20erne. Han har dag for dag sluppet sit tag i livet efter tabet af hans kæreste og ufødte datter i et trafikuheld. Flugten fra virkeligheden har drevet ham til Nuuk, da det sidste spor, han har fra sin far, der var amerikansk soldat på Thulebasen, er et over 20 år gammelt Cover of The girl without skinpostkort sendt fra Nuuk.

Matthews redaktør sender ham ind til kanten af indlandsisen for at dække opdagelsen af en mumificeret nordbo-viking. Den første velbevarede viking, der nogensinde er fundet. Alt køres i stilling til en verdenssensation, og det lille, arktiske samfund holder vejret. Artikler, billedserier, forskerhold – alt er på plads. Men allerede dagen efter bryder kaos løs. Mumien er forsvundet, og den betjent, der holdt vagt ved fundstedet, er blevet sprættet op og tømt for indvolde.

Matthew kommer på sporet af fire identiske drab i 1973 – bortset fra at de fire mænd i 73 også var flået, da de blev fundet. De samme fire mænd var under efterforskning for seksuelle overgreb på deres døtre. To af døtrene, to 11-årige piger, forsvandt sporløst, mens sagen stod på. En betjent forsvandt sporløst. Den samme betjent, der efterforskede både overgreb og drab og i sidste ende endte som hovedmistænkt for drabene.

Et nyt lig dukker op i nutiden. Sprættet op og tømt for indvolde. De to sager flyder sammen for UK ForsideMatthew, og han får hurtigt gravet fingrene så dybt ned i både nutidens og fortidens blodige mord, at der ingen vej er tilbage. Præcis som betjenten i 1973 nærmer han sig det punkt, hvor han selv er den mistænkte, og den eneste, han for alvor tør stole på, er en unge, grønlandsk kvinde, der som 15-årig dræbte sin far på samme måde som de drab, Matthew arbejder med. Hendes krop er dækket af tatoveringer. Huden slidt af, da hun var barn. Hendes vilje stærk som fjeldene om Nuuk.

In English>>

Politiken Literary Agency:

Phone: +45 33 47 07 93 / Mail: sofie.voller@jppol.dk

Politikens Forlag PR & Social Media:

Telefon: +45 33 47 07 02 / Mail: vicki.b.meinertz@jppol.dk

Politikens Forlag>>

cover

 

Pigen uden hud pb