Pigen uden hud

Krimi. Politikens Forlag 2017. Første del af Tupilak-serien, der udkommer i over 3o lande. 

Katalogtekst: 

Matthew Cave er en dansk journalist sidst i 20-erne. Han har dag for dag sluppet sit tag i livet efter tabet af kæresten og deres ufødte datter i et trafikuheld. Flugten fra virkeligheden har drevet ham til Nuuk,

ansporet af et 20 år gammelt postkort hans amerikanske far har sendt fra Thulebasen, inden han forsvandt.

Matthew bliver sendt til kanten af indlandsisen for at dække opdagelsen af en mumificeret nordbo-viking, den første velbevarede viking, der nogensinde er fundet. Alt køres i stilling til en verdenssensation, og det lille, arktiske samfund holder vejret. Men kaos bryder løs, da mumien er forsvundet, og en betjent findes opsprættet og tømt for indvolde.

Matthew kommer på sporet af fire identiske drab i 1973, som har forbindelse til to 11-årige pigers sporløse forsvinden. De to sager flyder sammen for Matthew, og han får hurtigt gravet fingrene dybt ned i både nutidens og fortidens blodige mord.

Den eneste, han for alvor tør stole på, er en ung, grønlandsk kvinde, der som 14-årig dræbte sin far – ved at sprætte ham op og tømme ham for indvolde. Hendes krop er dækket af tatoveringer. Huden slidt af, da hun var barn. Hendes vilje stærk som fjeldene om Nuuk.

 

Politiken Literary Agency:

Phone: +45 33 47 07 82 

Mail: Rudi.U.Rasmussen@jppol.dk 

 

Politikens Forlag PR & Social Media:

Telefon: +45 33 47 07 02

Mail: vicki.b.meinertz@jppol.dk