DK Pigen uden hud

PIGEN UDEN HUD / Niviarsiaq ameqanngitsoq

PIGEN UDEN HUD er so far solgt til udgivelse i: Norge (Norsk Gyldendal), Tyskland (Fischer Verlage), Holland (Ambo|Anthos), Sverige (Albert Bonniers), Italien (Einaudi), Spanien (Planeta de libros), Frankrig (Actes Sud), Tjekkiet (Dobrovsky), Finland (Like), Island (Bjartur), Polen (Burda Media), Slovakiet (Ikar), Litauen (Baltos Lankos), Portugal (Planetas), Estland (Varrak) og Australien/New Zealand (Text Publishing – World English Rights).

Krimi/Thriller

Matthew Cave er en dansk journalist sidst i 20erne. Han har dag for dag sluppet sit tag i livet efter tabet af hans kæreste og ufødte datter i et trafikuheld. Flugten fra virkeligheden har drevet ham til Nuuk, da det sidste spor, han har fra sin far, der var amerikansk soldat på Thulebasen, er et over 20 år gammelt Cover of The girl without skinpostkort sendt fra Nuuk.

Matthews redaktør sender ham ind til kanten af indlandsisen for at dække opdagelsen af en mumificeret nordbo-viking. Den første velbevarede viking, der nogensinde er fundet. Alt køres i stilling til en verdenssensation, og det lille, arktiske samfund holder vejret. Artikler, billedserier, forskerhold – alt er på plads. Men allerede dagen efter bryder kaos løs. Mumien er forsvundet, og den betjent, der holdt vagt ved fundstedet, er blevet sprættet op og tømt for indvolde.

Matthew kommer på sporet af fire identiske drab i 1973 – bortset fra at de fire mænd i 73 også var flået, da de blev fundet. De samme fire mænd var under efterforskning for seksuelle overgreb på deres døtre. To af døtrene, to 11-årige piger, forsvandt sporløst, mens sagen stod på. En betjent forsvandt sporløst. Den samme betjent, der efterforskede både overgreb og drab og i sidste ende endte som hovedmistænkt for drabene.

Et nyt lig dukker op i nutiden. Sprættet op og tømt for indvolde. De to sager flyder sammen for UK ForsideMatthew, og han får hurtigt gravet fingrene så dybt ned i både nutidens og fortidens blodige mord, at der ingen vej er tilbage. Præcis som betjenten i 1973 nærmer han sig det punkt, hvor han selv er den mistænkte, og den eneste, han for alvor tør stole på, er en unge, grønlandsk kvinde, der som 15-årig dræbte sin far på samme måde som de drab, Matthew arbejder med. Hendes krop er dækket af tatoveringer. Huden slidt af, da hun var barn. Hendes vilje stærk som fjeldene om Nuuk.

In English>>

Baggrund for PIGEN UDEN HUD

Hvad sker der, når en forfatter med hang til det magiske, sanselige og indviklede med ét flytter til Grønland? Når han pludselig står der midt mellem endeløse vidder af is, fjeld og hav og mærker, hvor lille man bliver, når ens liv leves i så stor, voldsom og samtidig også sart og smuk en natur?

IMG_8124Tusinde tanker slippes løs i hovedet. Isen, vinden, frosten, nordlyset, græsset, solen… livet. Det bare vokser og vokser og samler sig til ord om det ene og andet, og så – uden at det helt mærkes – begynder alle tankerne at fortættes til en bog. En ny roman. En spændingsroman, der ikke bare udspringer af Nuuk, men også er skrevet i Nuuk. En Nuuk-krimi. Nuuk Noir.

Titlen PIGEN UDEN HUD åbner mange billeder – og det med rette. Der gribes fat om både det smukkeste ved naturen og kulturen samt det mørkeste ved nogle mænds bevidste ødelæggelse af børn.

PIGEN UDEN HUD er en nordisk spændingsroman. Med levende natur, mord, politi, mystik og det hele. Den foregår i Grønland hele bogen igennem og kører i to spor: Nuuk (Godthåb) i 1973 samt Nuuk i 2014. Der er stor og voldsom natur, bestialske mord, overgreb mod børn, politisk korruption, kolonitidstoner, en vikingetids-mumie, en ensom poetisk betjent samt en ung journalist, der graver lidt for dybt. Og så er alt naturligvis skrevet på en fin og dyster baggrund af grønlandsk natur, kultur og historie.

IMG_9343Det er håbet, at læserne virkelig vil kunne mærke og smage den på én gang lammende og smukke natur omkring Nuuk samt tonerne i lokal magi, trommedans, menneskesyn med mere. Der bliver også spillet på både de knugende og varme følelser i læserne.

Den Nordatlantisk stemning fornægter sig ikke. PIGEN UDEN HUD er Nordisk Noir på grønlandsk vis.

PIGEN UDEN HUD er det første bind i en trilogi. Alle tre bøger får udgangspunkt i Nuuk. Andet bind er påbegyndt. Arbejdstitlen på dette er ‘Blodets skygger’.

Forsidegrafikken er af den dansk-grønlandske kunstner Gukki Nuka. Billedet er lavet specifikt til PIGEN UDEN HUD. Gukki var selv udsat for seksuelle overgreb som barn og er på mange måder et menneske uden hud.

Politiken Literary Agency:

Phone: +45 33 47 07 93 / Mail: sofie.voller@jppol.dk

Politikens Forlag PR & Social Media:

Telefon: +45 33 47 07 02 / Mail: vicki.b.meinertz@jppol.dk

Politikens Forlag>>

 

cover

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *