Jim Lyngvild spiller ond skurk i ny roman


Mads Peder Nordbo er uddannet i nordisk sprog og litteratur samt filosofi og har forsket i bl.a. runer og sproghistorie. Han bor i Tommerup på Fyn. I 2012 debuterede han som forfatter med Odins labyrint, som er første del af en trilogi. Bogen blev en bestseller og høstede fine anmeldelser. Fortsættelsen Thuleselskabet, der udkommer den 4. april 2014, er anden del af trilogien.

Det var Mads’ tanke, at Odins labyrint skulle stå alene, men i løbet af foråret 2013, lod han sig overtale til at skrive to bøger mere i samme univers.

Forsiden af Thuleselskabet

Forsiden af Thuleselskabet

Mens Mads sad og skrev de første kapitler, der er meget mørke og onde, lagde Jim Lyngvild et billede af sin nye tatovering af en fjederham på Facebook, og da den var identisk med den, som Mads netop havde beskrevet med ord på den onde nazi-efterkommer i sin roman, var der ikke andet at gøre end at få fat i Jim og fortælle ham, at han havde fået rollen som den onde i Thuleselskabet. Jim var med på legen fra første minut, og en nyskabende konstruktion inden for fiktion så dagens lys.

Hvis vi ser bort fra nazismen, var Jim som skabt til rollen. Høj, lys, intelligent og med stærke blå øjne. Og så var tatoveringen i sig selv en gave. Mads havde troet, at de skulle lave den med fotoredigering, men det blev ikke aktuelt, for Jims tatovering var så perfekt, at den sammen med Jims overkrop endte uredigeret på bogens omslag. Efterfølgende blev hele Jims opdagelse af en stor dansk kulturskat fra vikingetiden in real life også en del af bogen, og flere smykker fra skatten indgår direkte i magiske og mørke ceremonier i romanen.

Thuleselskabet udkommer nu her den 4. april, og forlaget skriver blandt andet følgende i deres pressemeddelelse:

”Gamle dokumenter fra et glemt SS-sanatorium. Et skjult manuskript om Thuleselskabet. En mystisk runebesked fundet på en gold og øde ø langt oppe i Grønland. Hver for sig harmløse, men kædet sammen en dødelig cocktail og måske et svar på en af historiens største gåder – En kvinde findes død for foden af Glavendrupstenen på Fyn. Hun er nøgen, og hendes krop er oversået med runetegn, der er skåret ned i huden. Mathias Hviid tilkaldes for at tyde runerne, og herfra følger vi ham ud i et eskalerende eventyr, der fører ham gennem spændende og dystre opdagelser, der strækker sig lige fra Nordboernes bosættelser i Grønland til Thuleselskabet og SS-tiden samt historien om svastikategnets og det ariske folks sande ophav. Mørke kræfter vækkes til live, og for Mathias viser det sig hurtigt, at der var mere end én grund til, at det netop var ham, der blev trukket ind i denne ring af mennesker, der var kyniske nok til at pine en kvinde ihjel og bruge hende som lokkemad.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *